Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ve Vraťáku skáče kůň přes plot. Kde se vzal?

Možná jste si ve Vratislavicích všimli nových a poměrně netradičních soch, které nyní zdobí zdejší ulice. Mezi nimi je kůň a také klavír, tedy klavíry, a to hned tři. A jak se vůbec tyto sochy objevily ve Vraťáku? Důvodem je Sculpture line.

Do Mezinárodního sochařského festivalu Sculpture line se stejně jako loni zapojily Vratislavice a nejsou jediné. Akce se účastní například Liberec, Olomouc, Praha nebo Plzeň.

V letošním roce jsou tak v rámci této události vystavena ve Vratislavicích dvě díla. Najdete je u kostela a v parku Nové Vratislavice. Na prostranství před kostelem Nejsvětější Trojice jsou instalovány tři klavíry, jejichž autorem je Antonín Kašpar a dílo nese název Pocta pro Josepha Beyuse. Druhá socha v parku pochází z rukou umělce Jakuba Frišara.

Foto Vratislavice nad Nisou

Štítky kůň, Vratislavice, klavír, sochy, umění, Sculpture line, socha, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Antonín Kašpar, Praha, Plzeň, Olomouc, Liberec, kostel

Ve Vraťáku skáče kůň přes plot. Kde se vzal?  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.