Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nesmyslné naplánování uzavírek. Starostka Hodkovic si stěžuje na množství oprav na silnicích

K létu patří i opravy komunikací a k těm i velmi nepopulární ale nutné uzavírky. Aby vše klapalo, musí být jednotlivé opravy dobře naplánované. Aby se třeba nestalo, že město zůstane odříznuté. Jenže právě v okolí Hodkovic takové plánování podle starostky Markéty Khauerové selhalo. Podle ní pravá ruka neví, co dělá levá.

Na webu města se tak rozhodla reagovat na současnou dopravní situaci v blízkosti Hodkovic. Asi není nutné připomínat, že Hodkovice se nachází v bezprostřední blízkosti silnice první třídy č. 35. Zde se podle plánů postupně opravují povrch vozovky v jednotlivých úsecích od května až do 7. července. 

Jenže oprav je mnohem více. Navíc město údajně dostává jen kusé informace o tom, jaké práce se budou ve městě a jeho okolí dít. Další připravovanou prací je etapová oprava kruháče „u benzinky“. Za potrvá od začátku srpna zhruba šest týdnů.

„Během oprav kruhového objezdu povede objízdná trasa přes most v Rychnovské ulici, který je v rekonstrukci. Vše to završil požadavek na souhlas s úplnou uzavírkou komunikace III/27814 z Hodkovic na Záskalí pro nutnou opravu propustku, který je v havarijním stavu (od 15. července do 31. července úplná uzavírka a do konce září částečná uzavírka),“ stěžuje si starostka Markéta Khauerová.

Podle ní tak v případě například dopravní nehody na silnici první třídy, která by si vyžádala náhlé uzavření, čekalo na řidiče z Hodkovic neúměrná objízdná trasa. „V takovém případě bude město vystaveno velkému dopravnímu náporu,“ komentovala Khauerová.

Podle vedení Hodkovic je nemyslitelné, aby na jediné přípustné objízdné trase byly v době dalších uzavírek naplánovány další práce. Navíc podle starostky je nepochopitelné uzavřít komunikaci přes Záskalí před dokončením oprav na 35 bez udání souhlasu od města Hodkovice. Uzavírka byla přes tento nesouhlas povolena.

„Až se tedy budete ptát, kudy jet a jak je to možné, zeptejte se prosím na Magistrátu města Liberec – odboru dopravy, Krajském úřadu Libereckého kraje, Ředitelství silnic a dálnic, případně Krajské správě silnic Libereckého kraje,“ vzkazuje rozčilená starostka občanům. Podle ní mají tyto instituce velké nedostatky ve společné koordinaci plánovaných rekonstrukcí.

Celé prohlášení si můžete přečíst jak na webu, tak na sociálním profilu města Hodkovice nad Mohelkou.

Foto Čtenář Drbny

Štítky Hodkovice, uzavírka, rekonstrukce, silnice, oprava, Hodkovice nad Mohelkou, Liberecký kraj, Ředitelství silnic a dálnic

Nesmyslné naplánování uzavírek. Starostka Hodkovic si stěžuje na množství oprav na silnicích  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.