Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slovan začal rakouské soustředění výborně. Linec porazil 3:1, dvakrát se prosadil Potočný

První přípravné utkání na soustředění v Rakousku zvládl Slovan na výbornou. Domácí Linec před solidní kulisou porazil 3:1. Dvakrát se prosadil Roman Potočný, třetí branku pak přidal Pešek.

V prvních deseti minutách se hrálo především ve středu hřiště a k výraznějšímu ohrožení ani jedné z branek nedošlo. Do první šance se dostal až v 13. minutě Potočný, ale z hranice vápna branku netrefil. O dvě minuty později poprvé zahrozili i domácí, střela jednoho z hráčů LASK zpoza vápna skončila těsně vedle Nguyenovy branky. Ten se musel činit v 18. minutě, kdy vyrazil další nebezpečnou střelu Rakušanů. 


První gól přišel v 24. minutě, kdy Koscelník dlouhým pasem našel za obranou nabíhajícího Potočného, který se sám před lineckým brankářem nemýlil a skóroval. Pět minut před poločasem se do další šance dostal aktivní Potočný, ale jeho střelu i dorážku brankář Lince dokázal pokrýt. Míč ze sítě znovu lovil až v 42. minutě, když po pravé straně pronikl Mikula a předložil míč před branku naší třináctce, která si mohla užít druhou gólovou oslavu. Do kabin se tak šlo za stavu 0:2 pro Liberecké.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí. V 68. minutě stopeři nezachytili průnikovou přihrávku ze středu hřiště a jeden z útočníků Lince toho využil ke snížení. Liberec se dál soustředil na pozornou obranu a pokoušel o rychlé brejky, které ale několikrát zastavily zbytečné nepřesnosti. V 78. minutě Slovan ale předvedli krásnou kombinaci, když Nešický šikovně vysunul střídajícího Musu, ten z kraje pokutového území našel před brankou volného Peška a ten už mohl snadno přidat naši třetí branku.

Lask Linec - Slovan Liberec 1:3 (0:2)

Branky: Frieser – Potočný 2, Pešek. Diváci: 1000.

FC Slovan: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš – Koscelník, Breite (75. Nešický), Oscar (84. Beran), Mara, Potočný (60. Pešek) – Pázler (60. Musa)

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, soustředění, Rakousko, Linec, Roman Potočný, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec

Slovan začal rakouské soustředění výborně. Linec porazil 3:1, dvakrát se prosadil Potočný  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.