Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Rozsáhlý požár paneláku připravil o domov sto lidí. Cvičilo se, jak jim zajistit náhradní ubytování

Na základní škole Ještědská zažili v úterý nezvyklou podívanou. Najednou se sem začali hasiči, městská policie a další zástupci organizací. Na programu bylo cvičení, kdy při rozsáhlém požáru paneláku přijde o bydlení sto lidí.

Právě základka Ještědská je jedním z objektů určených na zajištění přespání lidí po podobné katastrofě. V Liberci jich je celkem osm. „V rámci přípravy předurčených jednotek a obsluh těchto zařízení se v nich konají pravidelná cvičení. V průběhu těchto cvičení si jednotlivé zúčastněné složky prakticky vyzkouší různé činnosti a situace, které by v případě ostrého provozu mohly nastat nebo v praxi běžně nastávají,“ uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová.





Tentokrát hasiči zajistili naložení, přepravu materiálu a vlastní vybavení určených prostor, ČČK procvičoval ošetření a řešení zdravotních problémů u některých evakuovaných osob, strážníci zajištění pořádku a obsluha střediska procvičovala organizaci a praktickou evidenci osob.

„Všem účastníkům cvičení patří dík za jejich nasazení a plnění ne vždy jednoduchých úkolů. Zvláštní poděkování patří panu řediteli a žákům, kteří se jako figuranti mnohdy do svých rolí vžili tak, že vytvářeli situace téměř nerozeznatelné od reality,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky cvičení, evakuace, náhradní bydlení, Liberec, Ještědská, požár, panelový dům

FOTO: Rozsáhlý požár paneláku připravil o domov sto lidí. Cvičilo se, jak jim zajistit náhradní ubytování  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.