Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Máte lístky na Hejnické slavnosti? Tak pozor, možná jsou falešné. Na Hejnicku totiž řádí podvodník

Do Hejnických slavností zbývá jen pár dnů a vedení města musí řešit nepříjemný problém. Na Hejnicku se totiž začaly objevovat falešné vstupenky a není jich málo! Jsou prodávány za podezřele nízkou cenu a na vedení Hejnic se obrací už stovky lidí, kteří podvodníkovi naletěli.

Možná se to týká i vás, koupili jste si vstupenku na Hejnické slavnosti za cenu nižší než 150 korun? Pak jste velmi pravděpodobně naletěli podvodníkovi. Po Hejnicích a širokém okolí kolují falešné vstupenky na slavnosti. „Jedná se přímo o nalepovací růžové náramky, které někdo padělal a nabízí je v místních hospodách a jiných místech,“ uvedl starosta Jaroslav Demčák.

Ten je celou situací nad míru rozhořčen. Není divu. Přípravy na slavnosti trvají dlouhé měsíce a jsou za nimi stovky hodin práce. A pak to všechno najednou pokazí takovýhle podvodník. Již nyní je jasné, že se přitom jedná o stovky vstupenek. „Pokud si lidé nejsou jistí, zda mají pravé vstupenky, mohou se zastavit na Městském úřadě, kde jejich pravost ověříme,“ informoval Demčák.

Zároveň apeluje na lidi, kteří vědí, kdo za celým podvodem stojí, aby jeho totožnost oznámili na úřadě. Nebo si s dotyčným alespoň osobně vyřídili, že je podvedl. „Zároveň se lidé mohou obrátit na policii, protože se jedná o podvod,“ upozorňuje starosta. Lidé s falešnými vstupenkami, kteří třeba doufají, že jim to projde, tak neprojde. Možná že ušetřili, ale na slavnosti se nedostanou.

Vstupenky se údajně prodávaly třeba v různých restauracích a na dalších místech v Hejnicích, Bílém Potoce nebo ve Frýdlantu. Zároveň podvodník nebo podvodníci využívali výmluvu, že o vstupenky nebyl zájem na polské straně, a proto se nyní prodávají za nižší cenu. „Nevracejte je tomu, kdo vám je prodal, pokud vás nevyplatí, protože se možná pokusí zničit všechny důkazy,“ dodal Demčák.

Foto Jaroslav Demčák

Štítky Hejnice, Hejnické slavnosti, vstupenky, podvod, podvodník, slavnost, vstupenka, Jaroslav Demčák

Máte lístky na Hejnické slavnosti? Tak pozor, možná jsou falešné. Na Hejnicku totiž řádí podvodník  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.