Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Některé školky v Liberci prodlouží provozní dobu, vyjdou tak vstříc rodičům

Některé liberecké školky od nového školního roku prodlouží provozní dobu. To určitě ocení nejeden rodič. U některých školek ale bude prodloužení zpoplatněné.

V Liberci bude mít od září 12 z 31 městských mateřských škol delší provozní dobu. Prodloužení u čtyř školek bude pro rodiče částečně zpoplatněno. V tiskové zprávě města o tom dnes informoval náměstek primátora pro školství Ivan Langr. V Liberci mají městské školky standardně otevřeno od 6:30 do 16:30, což se od září v některých změní.

Ve dvou budou od září otevírat o půl hodiny dříve, od 6:00 bude mít MŠ Korálek na Aloisině Výšině a MŠ Kytička v Burianově ulici na sídlišti Rochlice. Obě tyto školky a deset dalších pak bude mít každý den otevřeno do 17:00, aniž by za to rodiče museli platit.

Jeden den v týdnu budou mít čtyři školky otevřeno déle, tato služba ale bude placená. Podle Langra jde o experiment. Od září bude mít každou středu MŠ Pastelka v Ostašově otevřeno do 17:30 a ještě o půl hodiny déle školky MŠ Kytička, MŠ Klášterní na Husově ulici v centru města a MŠ Beruška v Ruprechticích. „Cena se bude odvíjet od zájmu dětí, tedy bude patrně v těchto školkách vzájemně různá,“ uvedl náměstek.

Jedním z důvodů prodloužení provozní doby je podle náměstka zájem ze strany rodičů. „Chceme mimo jiné vyhovět určité skupině rodičů, jejichž požadavky nám vzešly z dotazníkového šetření ve všech mateřských školách,“ uvedl. Do městských školek dochází asi 3000 dětí, dotazník vyplnilo 724 rodičů. „Zájem o prodloužení za úplatu projevilo 164 rodičů,“ řekl náměstek.

Prodloužení provozní doby školek by ale podle něj nemělo automaticky znamenat, že děti tam budou trávit více času, tedy třeba až 11 hodin. „Instituce zkrátka nemůže nahradit rodinnou výchovu, takže podobné požadavky, přestože jistě přijdou, se budou učitelky snažit rodičům rozmlouvat,“ dodal Langr.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky školka, Liberec, mateřská škola, Ivan Langr, MŠ Korálek, MŠ PASTELKA, MŠ BERUŠKA, Liberec VI-Rochlice

Některé školky v Liberci prodlouží provozní dobu, vyjdou tak vstříc rodičům  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.