Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté vyrazili na stavbu, hledali cizince s nelegálním pobytem a zaměstnáváním

V rámci akce STAVBA se policisté vydali obhlédnout jednu stavbu na okraji Liberce. Cílem bylo zkontrolovat zaměstnávané cizince. Zda jejich práce probíhá dle zákona a zda je v pořádku i jejich pobyt v Česku. A jak se ukázalo, problém jich mělo hned sedm.

Na stavbě si policisté posvítili na bezmála dvě desítky pracovníků. „Více jak polovinu z nich tvořili cizinci z Ukrajiny, Slovenska a Rumunska,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Policisté při kontrole zjistili, že sedm cizinců z Ukrajiny pracuje na stavbě bez potřebných povolení. „Policisté se všemi zahájili správní řízení ve věci správního vyhoštění pro neoprávněné zaměstnání,“ komentoval Robovský. Nyní Policie ČR rozhodne o datu, do kterého musí tito cizinci opustit území EU. Všem by podle policie mohl v krajním případě hrozit zákaz pobytu na území členských států EU až na dobu pěti let.

Foto pixabay.com

Štítky stavba, policie, cizinci, Česko, Liberec, Evropská unie, Ukrajina, Rumunsko, Slovensko, Policie České republiky

Policisté vyrazili na stavbu, hledali cizince s nelegálním pobytem a zaměstnáváním  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.