Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Liberec zapojil již druhý Mikrotým, ten bude dohlížet na Františkov, Jeřáb a Hanychov

V pořadí již druhý Mikrotým bude bdít nad bezpečností a pořádkem v jednotlivých oblastech města Liberec. Celá situace by se v těchto lokalitách mohla zlepšit díky spolupráci hned několika institucí.

V rámci Mikrotýmu spolu spolupracují jak terenní pracovníci v sociální oblasti, tak asistenti prevence kriminality, okrskáři policie i městští strážníci. Na Mikrotýmu se podílí i Agentura pro sociální začleňování. „V těchto oblastech vnímáme samozřejmě problémy a okrskáři se jim věnují,“ uvedl za Městskou policii Pavel Finkous.

Zavedení Mikrotýmu II oceňuje i primátor Liberce. „Spouštění Mikrotýmu II předcházely diskuze s obyvateli. Například v Hanychově je velkým problémem ubytovna Ještědská,“ komentoval Jaroslav Zámečník. Do budoucna by mohl fungovat v Liberci ještě třetí Mikrotým, který by se zaměřoval na centrum města. 

Spolupráci v oblasti Mikrotýmu kvituje i Kurt Malina, vedoucí Územního odboru policie Liberec. „Rozšíření bezpečnostního mikrotýmu na lokalitu Františkov a Hanychov samozřejmě kvituji.  Co se týče samotného centra města Liberce a jeho přilehlých částí, tak v tomto směru je  spolupráce nastavena na velmi dobré úrovni,“ dodal Kurt Malina.

Foto MP Liberec

Štítky mikrotým, Liberec, Františkov, Jeřáb, Hanychov, Františkov (Velké Kunětice), Jaroslav Zámečník

Liberec zapojil již druhý Mikrotým, ten bude dohlížet na Františkov, Jeřáb a Hanychov  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.