Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kde sociální služby pomáhají, Radce pomohly s prací, Toníkovi s chováním

Všichni známe pojem sociální služby. Ale konkrétní příběhy lidí si pod tím asi jen málo kdy představíme. Město Frýdlant se tak rozhodlo přiblížit některé z nich lidem, aby lidé věděli, kde a jak různé služby pomáhají.

Tak například Centrum LIRA, které sídlí v Liberci a zabývá se podporou rodin a dětí, pomohlo malému Toníkovi. „Toník ve dvou a půl letech skoro nemluvil. Mezi dětmi si moc kamarádů neudělal, protože si s nimi nehrál,“ informuje město.

Zároveň s Toníkem nemohl být nikdo jiný než táta s mámou, prostě to nesnesl. Nemohl tak do školky a maminka se nemohla vrátit do zaměstnání. Nakonec se při hledání o pomoc dostali až do Centra LIRA. „Po půl roce začal Toník mluvit, uměl si říct, co chce a dokonce dokázal pracovat i s dalšími lidmi,“ popisuje Frýdlant.

Díky spolupráci Centra LIRA a rodině Toníka se podařilo ujít velký kus cesty a teď? Toníka čeká nástup do školky a prý se i docela těší. Této rodině pomohla sociálně aktivizační služba. A jak třeba Radce pomáhá v životě Komunitní centrum TULIPAN? To se dočtete na stránkách města Frýdlant.

Foto pixabay.com

Štítky sociální služby, Frýdlantsko, centrum lira, tulipan, komunitni centrum, sdružení, Frýdlant, rodina, Liberec

Kde sociální služby pomáhají, Radce pomohly s prací, Toníkovi s chováním  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.