Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nahlédněte do Panského lomu v Hanychově, zavedou vás tam speleologové

Jak dobře znáte Liberec a jeho okolí? A co víte třeba o Panském dole? Pokud vás to zajímá, tak máte v sobotu jedinečnou příležitost se do Panského dolu i nepřístupné Hanychovské jeskyně podívat.

Liberečtí jeskyňáři vás v sobotu 13. července zavedou do útrob Hanychovské jeskyně a poodhalí vám tajemství zdejšího místa. V rámci 14. ročníku Speleologického dne se můžete těšit na zábavný program pořádaný místními jeskyňáři České speleologické společnosti a Českým svazem ochránců přírody.

Akce potrvá od 13 do 17 hodin. Takže prostě ideální program na sobotní odpoledne. „Od 13:00 hod bude k vidění ukázka jednolanové speleologické techniky na cvičné stěně a na lanovém přemostění přes Panský lom (přibližně 160 metrů dlouhý lanový traverz). Také bude připravena velmi oblíbená soutěž v bednované. Jedná se o stavění bedýnek od piva na sebe, na které zároveň lezete. Je to dost náročné, a tak každý, kdo se dostane až na 16 bedýnku, bude odměněn,“ uvádí organizátor Daniel Horáček.

Tím nej je ale jednoznačně možnost nahlédnout po bezpečnostním školení do vstupní propasti nepřístupné Hanychovské jeskyně. Tam se jen tak nedostanete. „Prostory jeskyně navíc budou nasvětleny, což umožní vyniknutí její mohutnosti a impozantnosti,“ komentoval organizátor.

Foto ČSS

Štítky speleologický den, Panský důl, Horní Hanychov, Liberec, jeskyně, Panský lom, Český svaz ochránců přírody, Česká speleologická společnost

Nahlédněte do Panského lomu v Hanychově, zavedou vás tam speleologové  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.