Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z hotelu u zámku na Sychrově nakonec bude soukromý domov pro seniory

Delší dobu je Zámecký hotel Sychrov prázdný. Dosavadní majitel se ho snažil prodat, jenže zájemce se nenašel. O koupi uvažoval i Liberecký kraj, který tu chtěl mít dům pro seniory. A ten tu také nakonec opravdu vznikne, i když bude soukromý.

Za projektem stojí společnost DS Sychrov s.r.o., která stojí za sítí domovů pro seniory Anavita. „Domov pro seniory představuje koncept kvalitního bydlení, spolu se sociální a zdravotní péčí v nádherné lokalitě v bezprostřední blízkosti zámku Sychrov,“ řekl ředitel společnosti Jiří Dušek.

Hotel dosud vlastnila společnost Regal estate ze skupiny Syner Group. „Jsme rádi, že nový investor dá nemovitosti nový život a pomůže vyřešit nedostatek míst pro seniory v Libereckém kraji,“ řekl Petr Syrovátko mladší ze skupiny.

Částka, za kterou nový majitel objekt koupil, je neveřejná. Už jsou ale spuštěny nové stránky dssychrov.cz, kde případní zájemci najdou další informace. „Budeme registrovaným poskytovatelem sociálních služeb, péče bude poskytována v souladu se standardy kvalitní sociální péče a doporučení Ministerstva práce a sociálních věcí,“ dodal Dušek.

V domově pro seniory vznikne také 42 nových pracovních míst. Hledají se zdravotní sestry, pracovníci přímé péče, kuchařky, recepční i uklízečky. 

Autoři | Foto Nexus

Štítky reality, hotely, senioři, Sychrov, domov pro seniory, Liberecký kraj, SYNER Group a.s., Petr Syrovátka, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, hotel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z hotelu u zámku na Sychrově nakonec bude soukromý domov pro seniory  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.