Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O dopravní nehody a kolony není nouze, umí se ale řidiči v takových situacích chovat?

Ani letní prázdniny se neobejdou bez nehod. Policisté v souvislosti s nedávnými událostmi připomínají řidičům, jak by se měli v takových nenadálých událostech chovat.

Hned ke dvěma nehodám vyjížděli policisté včera ráno. „K první nehodě došlo po sedmé hodině na silnici I/35 ve směru od Hodkovic na Liberec v úseku stoupání na Jeřmanice,“ sdělil policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Naštěstí se celá událost obešla bez zranění, nicméně nehoda v danou chvíli úplně zablokovala provoz. A k velmi podobné nehodě dvou osobáků došlo i mezi obcemi Bělá pod Bezdězem a Obora. „K této nehodě vyjížděli policisté přibližně ve stejný čas. Ani zde nikdo neutrpěl zranění, ale i v tomto případě nehoda uzavřela na několik desítek minut komunikaci,“ vysvětlil Robovský.

A právě takové situace prověří chování a znalosti řidičů. Bohužel podle zkušeností policistů řidiči často nesledují dostatečně provoz nebo nevědí, jak vytvořit uličku pro vozidla s právem přednostní jízdy. Přitom od října 2018 mají v případě kolon povinnost takovou uličku vytvořit. „Řidiči tak mohou ohrozit ostatní účastníky provozu a také mohou zavinit to, že se složky IZS nedostanou včas na místo, kde jsou potřeba,“ komentoval mluvčí.

Jak správně vytvořit uličku můžete vidět ve videu BESIPu

Autoři | Foto Dominik Svoboda, BESIP,

Štítky nehody, policie, ulička, havárie, Liberec, Jeřmanice, Hodkovice (Jívka), Bělá pod Bezdězem, BESIP

O dopravní nehody a kolony není nouze, umí se ale řidiči v takových situacích chovat?  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.