Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Společnost Trumpf se rozšiřuje, v Liberci postavila novou halu

Průmyslový zóna Jih se stala zázemím i pro novou výrobní a administrativní halu společnosti Trumpf. Náklady na její postavení se pohybují okolo 182 milionů korun.

Společnosti Trumpf to umožní rozšířit výrobu. V nové hale bude vyrábět výměníky palet pro laserovou techniku, uvedla dnes v tiskové zprávě firma.

„Jedná se o projekt Palettenwechsler, který je do Liberce přesouván z německé sesterské společnost v Neukirchu,“ uvedla firma. Výroba se bude zavádět postupně. S odkazem na moderní pracovní prostředí, výši mezd a benefity nemá vedení firmy Trumpf obavy, že by byl problém sehnat zhruba 20 nových pracovníků.

Společnost Trumpf vyrábí obráběcí stroje, lasery i elektroniku pro průmyslové aplikace. V závodech po celém světě zaměstnává zhruba 13.400 zaměstnanců, v Liberci jich je 125. Podle obchodního rejstříku v hospodářském roce 2017/2018 dosáhl liberecký závod obratu 860 milionů korun při zisku 138 milionů. Ve výroční zprávě firma uváděla, že výstavba nové haly by měla přinést nárůst tržeb o půl miliardy korun.

Autoři | Foto Facebook/Trumpf

Štítky Trumpf, firma, Liberecko, Liberec

Společnost Trumpf se rozšiřuje, v Liberci postavila novou halu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.