Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Cizinec kradl na co přišel. Chodítka, vozíky i měděnou kabeláž na železnici

Policisté na Frýdlantsku řešili několik měsíců přibývající případy krádeží. Stopy je pak zavedly k devětadvacetiletému cizinci a jak se ukázalo, všechny krádeže měl na svědomí on.

Tenhle mladý zloděj očividně kradl doslova vše, co se dalo. Začal už v první polovině dubna, kdy se dostal do prodejního objektu v Habarticích. „Z budovy odcizil množství alkoholických nápojů, finanční hotovost i elektroniku. Způsobil tak škodu více než 100 tisíc korun,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Jenže to cizinci nestačilo. A za pár dní se sem vrátil. Tentokrát si opět odnesl hotovost, alkohol, elektroniku i oblečení. I škoda při druhém řádění pachatele nebyla zanedbatelná. Vyšplhala se na více než 84 tisíc. A zlodějíček ve své činnosti pokračoval. „Dále se vloupal do budovy skladu, kde se mu ale nepodařilo nic najít. Vydal se proto do vedlejší budovy sportoviště. I zde ale skončil s nepořízenou. Nakonec z nedaleké budovy základní školy odcizil zabezpečovací zařízení a poškodil majetek ve výši bezmála tři tisíce korun,“ uvedl mluvčí.

I když zloděj zrovna v budovách nic neukradl, nechával za sebou škodu na majetku. Za pár dní opět kriminálníkovi otrnulo, nebo zas potřeboval peníze a rozhodl se, že své štěstí tentokrát zkusí v budově s uskladněným zdravotnickým materiálem. Z objektu tak postupně zmizely invalidní vozíky i chodítka. A dotyčný si tak na triko připsal další vloupačku, při které způsobil škodu okolo 20 tisíc.

A po menší pauze se ke svému řádění zase vrátil. „V Habarticích se v polovině května v nočních hodinách vloupal do auta. Rozbil okno a odcizil věci z interiéru vozidla,“ komentoval Robovský. Škoda v tomto případě byla vyčíslena na 4 tisíce korun. Zloději to ale bylo asi málo, a tak ho napadlo, že se pustí do železnice. Nejdřív v okolí Frýdlantu ukradl kabeláž zabezpečení přejezdu. A neuběhl ani týden a zmizela i měděná kabeláž nedaleko Višňové. Celkově tak způsobil škodu více než 45 tisíc korun.

Policisty z Frýdlantu postupně všechny stopy a důkazy dovedly právě k devětadvacetiletému cizinci. „Ten se policistům ke všem případům doznal,“ dodal mluvčí. Nyní je tak mladý cizinec obviněn ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci a ze zločinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. A co ho čeká? V případě odsouzení by mohl ve vězení strávit pěkně dlouhou dobu v rozmezí od jednoho roku do šesti let.

Foto Dominik Svoboda

Štítky krádež, zloděj, Frýdlantsko, Habartice, Frýdlant

Cizinec kradl na co přišel. Chodítka, vozíky i měděnou kabeláž na železnici  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.