Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Využil údajně otevřeného vchodu do paneláku, kradl, ven už se ale nedostal

Třiatřicetiletý recidivista se ve Vratislavicích vydal na procházku, a když si na sídlišti všiml otevřených dveří u jednoho domu, rozhodl se využít příležitosti. Údajně se chtěl jen převléknout, ale dopadlo to všechno jinak.

Když se muž dostal do panelového domu, zamířil do sklepních prostorů. Kdyby se chtěl jen převléknout, tak by se to snad dalo pochopit, ale tomuhle muži šlo očividně i o něco jiného. „Pachatel prohledal společnou místnost a při odchodu si všiml, že pod schody se povaluje nářadí,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Jakmile muži blesklo hlavou, že by se mu takové nářadí hodilo, už ho sunul do zavazadel, která měl s sebou. A pak u sklepních kójí objevil basu s pivními lahvemi. „Muže okamžitě napadlo, že by ji mohl zpeněžit,“ komentoval Robovský. S naditým „nálezem“ zamířil zloděj k východu, jenže se setkal s jedním z obyvatel domu, který ho nehodlal pustit a na místo přivolal policii.

Policisté zjistili, že mají co dočinění s recidivistou, který byl již v minulosti za majetkovou trestnou činnost potrestán. Navíc se policistům ani nezdála povídačka pachatele o tom, že se chtěl v domě převléknout a vnikl dovnitř otevřenými dveřmi. „U zámku totiž našli stopy po páčení,“ dodal mluvčí. 

Recidivista skončil v policejní cele, odkud byl převezen do vazby. Tam si počká na rozsudek. Aktuálně je obviněn nejen z přečinu krádeže ale i z poškození cizí věci. Za mřížemi by tak mohl zůstat šest měsíců ale taky až tři roky.

Foto Dominik Svoboda

Štítky krimi, Liberec, zloděj, krádež, dům, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Využil údajně otevřeného vchodu do paneláku, kradl, ven už se ale nedostal  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.