Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Náměstí v Jablonném by se mohlo proměnit. Město chce znát názor občanů

Náměstí Míru, které je srdcem Jablonného v Podještědí, by se mohlo významně proměnit. Město zveřejnilo návrh rekonstrukce a nyní chce znát názor občanů.

Architektonická studie vznikala krátce před zahájením oprav silnice druhé třídy č. 270, která významně ovlivnila i finální vzhled návrhu. „Při volnějším režimu by jistě došlo na otevření širších urbanistických otázek souvisejících s větším dopravním zklidněním ulice Zdislavy z Lemberka i samotného náměstí, které by mohlo být dosaženo odkloněním trasy silnice II třídy do ulic Švermova a Okružní, o což v historii snahy byly,“ uvádí studie.

Přestože rekonstrukce silnice omezila možnosti vylepšení náměstí, stále se tu dá hodně vylepšit. Celý vzhled náměstí by se podle studie měl sjednotit. Více prostoru by měli dostat pěší i cyklisté. „Urbanistická koncepce nového návrhu vychází z ideje navrátit více ploch pěším a cyklistům a regulovat automobilovou dopravu do jasně vymezených ploch,“ informuje studie.

Návrh počítá i s rozšířením chodníků, redukcí parkovacích míst. Rekonstrukce náměstí by se měla dotknout i dopravy. Provoz by mohl být částečně jednosměrný. Obyvatelé Jablonného nyní mohou vedení města sdělit své návrhy i připomínky a to prostřednictvím e-mailu infocentrum@jvpmesto.cz až do 30. srpna.

Foto Jablonné v Podještědí

Štítky Jablonné v Podještědí, náměstí, rekonstrukce, silnice, Zdislava, Lemberk, Švermov

Náměstí v Jablonném by se mohlo proměnit. Město chce znát názor občanů  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.