Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zloděj řádil v Technickém muzeu. Vykradl kasičku s příspěvky a poškodil i exponáty

Do Technického muzea v Liberci se v noci na středu vloupal zloděj. Dovnitř se dostal tak, že rozbil skleněnou výplň, poté vykradl kasičku s příspěvky od návštěvníků a poničil i několik exponátů.

„Pachatel cílil na pokladničku, do níž návštěvníci vhazují dobrovolné finanční příspěvky na podporu muzea. Skleněnou nádobu zcela znehodnotil a odcizil finanční hotovost. Neurvalec během svého řádění poškodil také vystavované modely. Škoda, kterou svým jednáním způsobil, vyčíslili pracovníci muzea na částku 63 tisíc korun,“ řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Policisté ve věci okamžitě zahájili vyšetřování pro podezření ze spáchání přečinu krádež a poškození cizí věci. „V případě dopadení tak pachateli může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta,“ dodal mluvčí.

Výzva svědkům

Kdokoli v noční době z úterý na středu 24. července zaslechl u budovy Technického muzea Liberec podezřelé zvuky, které by mohly souviset s vloupáním, zejména pak tříštění skla, či případně spatřil-li někdo podezřelou osobu nebo osoby u objektu, nechť se policistům přihlásí prostřednictvím bezplatné linky 158 nebo přímo na služebně Obvodního oddělení Liberec – centrum. Jakékoli informace k osobě pachatele, svědků či informace k případu, mohou policistům významným způsobem dopomoci k jeho objasnění.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, technické muzeum, vloupání, Liberec, Technické muzeum Liberec, exponát

Zloděj řádil v Technickém muzeu. Vykradl kasičku s příspěvky a poškodil i exponáty  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.