Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Talent Bílých Tygrů Michal Teplý míří do zámoří. Zahraje si WHL ve Winnipegu

V loňském ročníku si jako sedmnáctiletý odbyl premiéru v extralize, před měsícem byl draftován do NHL a uspěl i v CHL Import Draftu. Talentovaný Michal Teplý má za sebou úspěšný ročník, po němž nyní odchází bojovat o svůj sen do zámořské juniorské WHL.

Odchovanec Havlíčkova Brodu přišel do Liberce před sezonou 2017/18 a už v šestnácti letech potvrzoval slova o velkém talentu. Zapracoval se mezi tahouny juniorky, které pomohl v postupu do finále extraligy a k zisku celkového stříbra. Krom toho již v tomto věku debutoval v dresu Benátek v druhé nejvyšší české hokejové soutěži.

Do přípravy na nový ročník již naskočil spolu s A-týmem, a přestože byl jasně nejmladším členem sestavy, nedával to na sobě znát. Svými výkony si vybojoval šanci v extralize, kde nakonec v minulé sezoně posbíral celkem 15 startů. K tomu pravidelně nastupoval také v Chance lize a šanci dostal i v reprezentačních kategoriích do 18, do 19 a do 20 let.

Druhý Čech v draftu

Není divu, že svými výkony zaujal v zámoří. V draftu NHL byl druhým nejúspěšnějším Čechem, když si jej v 3. kole vybralo Chicago. O pár dní později uspěl také na CHL Import draftu, kde byl na celkově 4. pozici nejvýše vybraným českým hokejistou. Zvolila si ho organizace Winnipeg Ice.

Není tedy velkým překvapením, že právě v tomto celku odehraje příští sezonu v zámořské juniorské WHL. „Moc se těším, je to nová výzva, nový start. Winnipeg je hokejové město. Doufám, že dostanu i super rodinu a bude tam všechno fajn, snad se posunu blíž k mému snu,“ komentoval Michal Teplý svůj přesun do zámoří. Podobně jako další Tygr Lukáš Pařík se tak pro příští ročník stěhuje za oceán. 

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Michal Teplý, whl, bílí tygři, hokej, winnipeg, Winnipeg Jets, Bílí Tygři Liberec, National Hockey League, Havlíčkův Brod, 1. česká hokejová liga, Benátky, Chicago Blackhawks, Lukáš Pařík

Talent Bílých Tygrů Michal Teplý míří do zámoří. Zahraje si WHL ve Winnipegu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.