Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Co se děje s uzavírkou Horákovky? Dělníci odešli, čeká se na firmu, která položí asfalt

Hodně Liberečáků v posledních dnech překvapilo, že rekonstrukce třídy dr. Milady Horákové je téměř dokončena, chybí jen finální povrch, jenže staveniště je opuštěné a uzavírka trvá dál. Podle primátora se čeká na firmu, která právě povrch vozovky dokončí.

Uzavírka trvá už rok a čtvrt a zdá se, že se ještě o pár týdnů protáhne. Když na místo přijdete nyní, uvidíte opuštěný zasypaný výkop. A právě to lidi rozčiluje nejvíc. Hotovo mělo být původně už na konci roku, minulé vedení města ale nakonec povolilo stavbu prodloužit do 30. června. Toto datum uplynulo, stavební firma práci dokončila a odešla, hotovo ale stále není. 

„Město vysoutěžilo nového dodavatele na dokončení vozovky. V nejbližších dnech nastoupí na ulici Milady Horákové firma STRABAG, podle smlouvy má na dokončení 12 týdnů od převzetí staveniště,“ uvedl primátor Liberce Jaroslav Zámečník.

Uzavírka se tak od původního termínu protáhne téměř o deset měsíců. „Vysoutěžili jsme cenu 19,1 milionu korun. Část nákladů pokryjeme z dotaci z EU fondů. Proběhne kompletní rekonstrukce celého profilu komunikace v délce 420 metrů včetně chodníků, instalace 18 úsporných LED osvětlení, bezpečnostních ostrůvků a přechodů pro chodce,“ dodal primátor.

Autoři | Foto Jaroslav Zámečník

Štítky uzavírka, oprava, horákovka, Liberec, Milada Horáková, primátor, Evropská unie, Strabag, Jaroslav Zámečník

Co se děje s uzavírkou Horákovky? Dělníci odešli, čeká se na firmu, která položí asfalt  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.