Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Benešák zaplní klece s lidmi i zvířaty, upozorní na klecové chovy

Náměstí před libereckou radnicí se na jedno odpoledne promění v klecový chov. V rámci akce Svět očima zvířat? Klecovými chovy na náměstí v Liberci chtějí dobrovolníci upozornit na podmínky hospodářských zvířat v klecových chovech.

Akce pořádaná místní skupinou spolku OBRAZ - Obránci zvířat chce mimo jiné nasbírat i dostatek podpisů pro petici v rámci celoevropské iniciativy Konec doby klecové. „Tato iniciativa navrhuje zákaz všech klecových chovů hospodářských zvířat v celé EU,“ informuje organizátorka akce Veronika Hlavatá.

Klíčové je získat minimálně milion podpisů. Teprve pak se bude Evropská komise něčím takovým zabývat. Na akci se veřejnost seznámí s tím, jak se zvířatům žije v klecových chovech a nahlédnou do jejich „domovů“ i díky virtuální realitě. „Každý návštěvník stánku se může podívat na svět očima zvířat a přenést se do českého klecového chovu slepic skrz virtuální realitu a 360° brýle. Záběry pocházejí z farmy ve Svinčanech v Pardubickém kraji,“ komentuje Hlavatá a dodává, že záběry nejsou žádným výjimečným případem.

Namačkané slepice v miniaturních klecích, vyskládané několik pater nad sebou... To je naprosto běžný obrázek klecového chovu nejen v Česku, ale i v Evropě. A že se klece týkají jen slepic? Tak to určitě ne. Pokud se chcete dozvědět více, přijďte ve středu od 15 hodin na Benešák.

Foto OBRAZ - Obránci zvířat

Štítky obraz, klecový chov, konec doby klecové, svět očima zvířat, klec, Evropská unie, Evropská komise, Liberec, Pardubický kraj

Benešák zaplní klece s lidmi i zvířaty, upozorní na klecové chovy  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.