Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Grabštejn se vrací dobrovolníci. Čeká je práce na zahradách a svazích okolo hradu

Na hrad Grabštejn opět zavítají dobrovolníci v rámci organizace INEX - Sdružení dobrovolných aktivit a obce Chotyně. Mezinárodní skupinku deseti dobrovolníků čeká práce hlavně na zahradách a svazích v blízkosti hradu.

Až do 17. srpna budou dobrovolníci pracovat třeba na odstraňování náletů ze svahů nebo třeba na natírání okenních rámů. „Dobrovolníci budou po celou dobu spolupracovat se správcem hradu a místním zahradníkem,“ komentuje Kateřina Klacková, vedoucí workcampu na Grabštejnu.

Ta zároveň připomíná, že v rámci této akce nejde jen o zkrášlení okolí Grabštejnu, ale také o setkávání lidí z různých zemí. Díky tomu se dobrovolníci, kteří přijeli až z Číny, Turecka, Španělka nebo Taiwanu dozví něco nového, třeba o české kultuře. „Vedle práce máme i čas vyhrazený na odpočinek. Máme připravený výlet do Liberce na Ještěd nebo koupání na Kristýně,“ říká česká vedoucí Klára Dubinová.

Na Grabštějně už jsou na podobné pomocníky zvyklí a vždy je rádi vítají. Nezisková organizace INEX-SDA tu pomáhá už několik let. A ani letos nejsou tito dobrovolníci první. Jedna skupinka už pracovala na zvelebení okolí hradu už během července.

Foto INEX-SDA

Štítky Grabštejn, dobrovolníci, INEX, Sdružení dobrovolných aktivit, hrad, svah, Chotyně, Čína, Turecko, Tchaj-wan, Liberec, zahrada, Ještěd

Na Grabštejn se vrací dobrovolníci. Čeká je práce na zahradách a svazích okolo hradu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.