Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Odkládání sdílených kol v Liberci? V centru města už jedině do stojanů

Trend sdílených kol neboli bikesharing se podle vedení města v Liberci ujal. Nyní ale bude možné odkládat řůžovky jen do stojanů, alespoň v centru města.

Nově bude v Liberci celkem 24 míst s celkem 70 stojany, do kterých bude možné kola odložit. „V centru bude možné zaparkovat kola pouze do stojanů, mimo centrum zůstane režim volnější,“ informovala mluvčí města Jana Kodymová. Zároveň město bude mít ještě dalších 10 stojanů, které budou mobilní a město je umístí do lokalit, které se ukážou jako nejvhodnější.

Důvodem parkování kol přímo do stojanů je především snaha neomezovat ostatní ve veřejném prostoru. „Ten přeci jen patří všem, nejen cyklistům,“ podotkla Kodymová. Pevné stojany se podle mluvčí objeví zejména na místech, kde doposud stály mobilní stojany společnosti Rekola.

Zároveň ze zkušebního provozu růžových sdílených kol vyplývá, že jsou nejen oblíbená, ale že jich je potřeba daleko více. Aby bylo vůbec možné jejich počet navýšit, je ale důležité, aby lidé s koly parkovali správně. „Lidé by měli parkovat ohleduplně tak, aby kolo nepřekáželo chodcům, vozíčkářům ani zrakově postiženým,“ dodala mluvčí.

Foto MML

Štítky Rekola, sdílené kolo, Liberec, cyklistika, centrum města

Odkládání sdílených kol v Liberci? V centru města už jedině do stojanů  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.