Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Uprostřed noci rozbíjel na sídlišti v Rochlici okna aut a vykrádal je. Zatčení se bránil přitisknutý k zábradlí

Byla hodina po půlnoci, když se sídlištěm v Rochlici začaly ozývat velké rány. Ty probudily i řadu obyvatel Burianovy ulice. A co se dělo? Devětatřicetiletý cizinec tam kamenem rozbíjel okna aut, ze kterých vybíral cenné věci.

„U zaparkovaných vozidel se pohyboval muž, který kameny rozbíjel okna aut a z interiérů vybíral uložené věci. Ty pak přenášel pod nedaleký strom a opakovaně s k vozidlům vracel. Probuzeným obyvatelům tak ihned došlo, o co se jedná. Neváhali a zavolali na linku tísňového volání, kam předali policistům nenechavcův popis,“ uvedl mluvčí police Vojtěch Robovský.

Zahodil batoh a držel se zábradlí

Na místo vyrazily policejní hlídky, které zloděje našly přímo na místě činu. „Policisté jej spatřili během několika málo okamžiků, jak obtěžkán batohem a s taškami v obou rukách odchází od rozbité škodovky,“ dodal mluvčí.

Policisté chtěli muže zadržet, ten se ale nechtěl vzdát lehce. „Odhodil nesené věci a v domnění, že mu blízké zábradlí pomůže odolat zasahujícím policistům v tom, aby jej zpacifikovali, přitiskl se ke kovové trubce jako gekon,“ popsal groteskní situaci Robovský.



Hlídka ale muže od zábradlí dostala, a i když to nebylo jednoduché, protože řval a kopal kolem sebe, ho převezla do policejní cely.  Ještě v noci pak ztotožnila majitele poničených aut, byli celkem tři. „Majitelé škodu nejen na rozbitých skleněných výplních vozidel, ale také na odcizených věcech, mezi nimiž bylo elektronářadí, oblečení, ale i brusle, vyčíslili na bezmála 50 tisíc korun,“ upřesnil mluvčí.

Cizinci nyní za spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci hrozí až dva roky vězení.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky zloděj, burianova, rochlice, vloupání do aut, policie, okno, zábradlí, Liberec VI-Rochlice, sídliště

Uprostřed noci rozbíjel na sídlišti v Rochlici okna aut a vykrádal je. Zatčení se bránil přitisknutý k zábradlí  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.