Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Invazi vojsk připomene ve středu pietní akce u liberecké radnice

Každoročně si město Liberec připomíná události 21. srpna a ani letošní 51.výročí nebude výjimkou. Pietní akce opět proběhne u pomníku vedle schodů liberecké radnice.

„Město Liberec si ve středu připomene 51. výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa pietním shromážděním u pomníku obětem okupace 1968 na náměstí Dr. Edvarda Beneše,“ uvedla mluvčí města Jana Kodymová. Přijít položit květinu, zapálit svíčku nebo jen tak zavzpomínat může kdokoli.

Od 8:45 se budou náměstím nést písně Karla Kryla a Marty Kubišové. „Zazní projevy primátora Jaroslava Zámečníka a hejtmana Martina Půty,“ komentovala Kodymová. O hudební doprovod se po položení věnců postará Lenka Šťastná, která je absolventkou liberecké ZUŠky a aktuálně studuje na Pražské konzervatoři.

Autoři | Foto Jan Vrabec

Štítky pieta, 21. srpen, 1968, Liberec, radnice, pomník, Edvard Beneš, Karel Kryl, Marta Kubišová, Invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa, Jaroslav Zámečník, Martin Půta, Pražská konzervatoř

Invazi vojsk připomene ve středu pietní akce u liberecké radnice  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.