Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nejlepší nakládačky. Ve Frýdlantu se koná čtvrtý ročník okurkiády

Základní organizace Českého zahrádkářského svazu pořádá ve Frýdlantu již čtvrtý ročník soutěže o ty nejlepší nakládané okurky.

Okurky nakládá hodně lidí a jsou oblíbenou pochoutkou. „Zavařování patří mezi oblíbené způsoby, jak si uchovat výpěstky na zimu. A my se rozhodli zaměřit právě na okurky,“ uvedl starosta Frýdlantu Daniel Ramzer.

Do okurkiády se může zapojit úplně každý, kdo rád nakládá a zavařuje. „Soutěž není nijak omezena, soutěžící ale musí donést dvě sklenice. Jedna poslouží jako vzorek pro hodnotící komisi, druhá bude vystavena pro vizuální hodnocení,“ sdělila mluvčí Martina Petrášková.

Přihlásit se můžete až do 17. září. Okurky je možné odevzdat na podatelně Městského úřadu nebo v klubovně zahrádkářů za nemocnicí. „V tomto případě je nutné se předem domluvit na převzetí s paní Korečkovou na telefonním čísle 604 381 033,“ dodala Petrášková. Pokud nemáte do Frýdlantu cestu, ale soutěže se chcete zúčastnit, můžete poslat okurky poštou. Vyhlášení vítězů proběhne 20. září.

A o co se soutěží? Vítěz si odnese poukaz na večeři v hodnotě tisícovky, pro soutěžícího, který skončí na druhém místě, je připraven poukaz v hodnotě 500 korun a bronzová pozice bude odměněna poukazem na vstupenky do frýdlantského kina na 250 korun.

Foto Město Frýdlant

Štítky okurky, okurkiáda, Frýdlant, soutěž, Český zahrádkářský svaz

Nejlepší nakládačky. Ve Frýdlantu se koná čtvrtý ročník okurkiády  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.