Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Euforie U Nisy, Slovan skolil Spartu. Dvě branky vstřelil Malinský

Liberečtí fanoušci prožili nádherný nedělní večer, Slovan dokázal porazit Spartu 3:1. Velkou postavou byl především Tomáš Malinský, který vstřelil dva góly a při střídání ho vyprovázel potlesk ve stoje. Liberečtí fotbalisté tak mají devět bodů a vyhráli podruhé v řadě.

Liberečtí se svého soupeře nezalekli a byli to oni, kdo si vytvořil první střeleckou příležitost. Roman Potočný se šajtlí opřel do skákavého míče zpoza šestnáctky, Nita bez potíží zasáhl. O poznání nadějněji vypadala akce stejného hráče o několik minut později! Po propadnutí Sparty táhl Potočný akci dvou na jednoho, Kuchtu ovšem díky pozornému brankáři hostů, jenž lapil křižnou přihrávku, nenašel.

Malinský nachytal Nitu

Závěr úvodní pětačtyřicetiminutovky patřil herně spíše sparťanům. Po zaváhání domácích ve středu pole táhl akci do otevřené obrany Plavšić, jemuž fantastickým skluzem odebral míč i pod hrozbou druhé žluté karty navrátivší Taras Kačaraba! Tetteh už byl v podobném prostoru zastaven faulem, Hanckův přímý kop skončil v rukou Nguyena.

V nastaveném čase se ovšem Liberečtí ujali vedení. Tomáš Malinský skvěle vyřešil rychlý brejk z pravé strany a překvapivou ranou z ostrého úhlu zaskočil Nitu - 1:0. To ale nebylo vše. Emoce vzplály, když Hancko stáhl k zemi unikajícího Kuchtu a sudí Julínek vytáhl pouze kartu žluté barvy.

Druhý poločas se vykopl v pořádně hektickém duchu. Malinský s Alibekovem si v krátkém časovém sledu prohlédli žlutá napomenutí. Po pádu jednoho z hostů dokonce rozhodčí ukázal na penaltovou značku, video však prokázalo, že Matěj Hybš fauloval těsně za vápnem. Přesto bylo málem vyrovnáno, Hložek se totiž po rozehrávce standardky dostal k další střele a poslal ji do tyče!

Hložek se krásně trefil

O několik desítek sekund později se Hanousek uvnitř pokutového území opřel do pronikajícího Malinského, Julínek znovu zamířil k obrazovce, přičemž tentokrát nařídil pokutový kop! Ten si vzal na triko Tomáš Potočný a proměnil jej chladnokrevně do středu brány - 2:0. Dvougólový náskok nicméně svěřencům Pavla Hoftycha nevydržel dlouho. Adam Hložek napřáhl z dvaceti metrů a dělovkou k tyči rozjásal početný sparťanský kotel - 2:1.

A málem bylo vyrovnáno! V roli libereckého spasitele se zjevil Filip Nguyen, jenž skvěle vyběhl proti Tettehovi, zmenšil mu střelecký úhel a vyrazil ránu do bezpečí. Znovu se tedy měnilo skóre na druhé straně. Petar Musa pláchl po pravém křídle. Ve vápně měl pouze Tomáše Malinského, Pražané jej ale nepokryli a Malinský usměrnil přihrávku chorvatského kolegy do sítě - 3:1.

Sparta už pak vypadla z tempa, naopak natěšený Liberec útočil do otevřené obrany. A skóroval i počtvrté, ale gól Potočného nebyl uznán pro ofsajd. V samotném závěru ještě Sparta nastřelila tyč, to už ale bylo vše. Tři body zůstaly pod Ještědem.

Slovan Liberec - Sparta Praha 3:1 (1:0)

Branky: 45+2. Malinský, 58. Potočný (pen.), 80. Malinský – 63. Hložek. Karty: 30. Kačaraba, 44. Mikula, 48. Malinský, 50. Alibekov - 8. Radaković, 45+3. Hancko. Rozhodčí: Julínek – J. Paták, Podaný. Diváků: 8 765.

FC Slovan Liberec: Nguyen – Fukala, Mikula, Kačaraba, Hybš – Breite (C), Alibekov – Malinský, Pešek (77. Koscelník), Potočný – Kuchta (74. Musa). 

AC Sparta Praha: Nita – Sáček (C), Radaković, Hancko, Matěj Hanousek – Hložek, M. Hašek, L. Krejčí, Trávník (77. Karlsson), Plavšić (59. Kozák) – Tetteh.

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Sparta Praha, fortuna liga, fotbal, Tomáš Malínský, AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, Lužická Nisa, Adam Hložek, Taras Ivanovyč Kačaraba, Filip Nguyen, Petar Musa, Matěj Hybš, Matěj Hanousek

Euforie U Nisy, Slovan skolil Spartu. Dvě branky vstřelil Malinský  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.