Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Startuje hokejová Liga mistrů. Tygři se představí v severoirském Belfastu

Liberecké hokejisty čeká první soutěžní utkání v nové sezóně. Díky ligovému stříbru se kvalifikovali do Ligy mistrů a první zápas je čeká na ledě neobvyklého soupeře. Poprvé v historii se střetne s týmem ze Severního Irska – Belfast Giants.

Tygři mají v přípravě odehrána čtyři utkání, dvakrát vyhráli i prohráli. Nejprve podlehli běloruskému Soligorsku 1:2 a poté prohráli s ruským Novokuzněckem 3:4 po prodloužení, když ztratili dvougólový náskok v třetí třetině. Pak už ale porazili finské Kookoo těsně 2:1 a v generálce na CHL zvítězili nad Chabarovskem 4:1.

V Lize mistrů už by se měla představit nová posila v bráně – Justin Peters. Ten teprve nedávno přiletěl z Kanady, kde se individuálně připravoval na novou sezónu.


Belfastské obry čeká v soutěži premiéra. Relativně mladý klub, který byl založen až v roce 2000, si ale přes svou krátkou historii připsal několik úspěchů - jednou získal titul pro vítěze EIHL (nejvyšší soutěže Spojeného království) a hned pětkrát opanoval základní část, která má v této lize větší váhu než úspěch v play-off. Svou premiérovou účast v CHL si Obři zajistili vítězstvím v základní části soutěže EIHL, když jen o skóre předčili Ďábly z Cardiffu, s kterými se mimochodem Liberečtí utkali při jejich poslední účasti v CHL. Ve finále následného play-off se ale Cardiff dočkal odplaty, když Belfast porazil 2:1.

To Tygři si Ligu mistrů zahrají už popáté. V předešlých čtyřech účastech hned třikrát postoupili do vyřazovací části, v roce 2018 postoupili až do semifinále.

Liberečtí budou chtít postoupit ze skupiny C, kde je kromě Belfastu čeká i švédská Luleå a německý Augsburg. Úvodní utkání proti Obrům začíná ve čtvrtek v 20:30.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, hokej, liga mistrů, Belfast, Liga mistrů UEFA, Belfast Giants, Severní Irsko, Canadian Hockey League, soutěž, Cardiff City FC, Metallurg Novokuzněck, KooKoo, Amur Chabarovsk

Startuje hokejová Liga mistrů. Tygři se představí v severoirském Belfastu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.