Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kritický první týden po prázdninách. Městská policie bude v Liberci měřit rychlost

V pondělí se po dvou měsících prázdnin vrátí do škol tisíce dětí. To bude znamenat i vyšší provoz u škol, na což se chystají zaměřit strážníci městské policie. Kromě preventivní činnosti na vybraných místech ve městě budou měřit rychlost.

„Po prázdninách to kolem škol bývá složité. Na některých místech je potřeba zdůraznit, že si musí řidiči dávat pozor, především u škol, kde se pohybuje hodně dětí,“ vysvětlil ředitel městské policie v Liberci Ladislav Krajčík.

Kromě vyššího počtu strážníků tak budou policisté na vybraných místech měřit rychlost. „Cílem je zajistit bezpečnost dětí a zároveň zklidnit dopravu ve vytipovaných lokalitách, protože začátek školního roku s sebou obvykle nese zvýšené riziko nepozorných chodců a řidičů,“ dodal.

Policisté už nyní na dvou lokalitách, V Hodkovické a Dobiášově ulici, používají takzvaný sčítač, kterým měří počet projetých aut i jejich rychlost. A podle výsledků rychlost překračují až dvě třetiny řidičů.

K dohledu na přechodech pro chodce se připojí také deset dobrovolníků v rámci projektu Dozor seniorů na přechodech pro chodce.

Autoři | Foto MP Liberec

Štítky strážníci, MP Liberec, měření rychlosti, obecní policie, Liberec

Kritický první týden po prázdninách. Městská policie bude v Liberci měřit rychlost  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.