Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberecký rockový klub opět ožije festivalem Divadlo v Bunkru

Už po šesté se v libereckém Bunkru představí amatérští i profesionální umělci. Festival Divadlo v Bunkru představí divadelní inscenace, performance i hudbu.

Festival se poprvé uskutečnil v roce 2014. „Zakladateli festivalu byla skupina divadelníků, kterým již nestačilo vytvářet amatérská představení a jezdit na studentské divadelní přehlídky. Chtěli něco víc, a proto se rozhodli založit divadelní festival, který nabídne produkce amatérské i profesionální. Prvního ročníku se zúčastnilo víc jak sto diváků a návštěvnost každým rokem rostla,“ uvedla za organizátory Monika Tomková.

Festival Divadlo v Bunkru se koná od 13. do 14. září v rockovém klubu Bunkr. Program a bližší info najdete na fb události.

Před dvěma lety se k organizátorům přidal divadelní soubor Frikulíni a základna organizátorů se stále rozrůstá. A stejně tak roste i program, který už pokryje dva dny. „Soubory hrají na dvou scénách - vnitřní a venkovní. Zároveň je pro návštěvníky festivalu připraven off program a stánek s občerstvením. Šestého ročníku se opět zúčastní velké množství divadelních souborů. Někteří jsou již tradičními návštěvníky festivalu, jiní se do Liberce podívají poprvé,“ komentovala Tomková.

Těšit se tak můžete třeba na soubor Bandája, který až z Ostravy přiveze hru Papírová letadla. Toto představení se zabývá třeba problematikou šikany na středních školách. A zlatým hřebem celého festivalu bude představení Pavla Seriše, který uvede svou inscenaci Zo zoo. A nebude chybět ani oblíbená Serišův mix stand-up komedie.

Autoři | Foto Vojtěch Brzek

Štítky Bunkr, festival, Divadlo v Bunkru, divadlo, představení, opevnění, divadelní soubor

Liberecký rockový klub opět ožije festivalem Divadlo v Bunkru  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.