Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policisté našli cizince, který v Česku nemá co dělat. Do měsíce musí zmizet

Policisté se při kontrole ubytovacího zařízení u Hrádku zaměřili na kontrolu cizinců a objevili i občana Moldávie, který neměl v Česku co pohledávat. Má totiž udělený zákaz pobytu.

Tento muž nedokázal při kontrole prokázat svou totožnost a to ani přes dostatečnou součinnost. „Jak policisté zjistili, doklady totožnosti neměl muž již v době vydání Rozhodnutí o jeho vyhoštění,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský. Rozhodnutí bylo vydáno na začátku loňského roku.

Tehdy si měl cizinec doklady obstarat, aby mohl opustit Českou republiku. Jenže tak neučinil. Soud tak nyní rozhodl o vyhoštění čtyřiatřicetiletého muže na dobu dvou let. „Navíc mu udělil trest odnětí svobody na pět měsíců s podmíněným odkladem na dva roky,“ komentoval Robovský.

Nyní má cizinec 30 dní na to, aby naši zem opustil. Takový případ není ojedinělý. Jen letos už policisté z Odboru cizinecké policie řešili čtyři takové případy.

Foto Dominik Svoboda

Štítky cizinec, krimi, Liberecko, Hrádek nad Nisou, Česko, Moldávie, Cizinecká policie

Policisté našli cizince, který v Česku nemá co dělat. Do měsíce musí zmizet  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.