Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Za dorovnávání pozemku nepovoleným odpadem dostal podnikatel pokutu 250 tisíc

Podnikatel z Mníšku u Liberce musí zaplatit pokutu ve výši 250 tisíc korun za to, že porušil provozní řád na svém zařízením k využívání odpadů.

Inspektoři České inspekce životního prostředí (ČIŽP), konkrétně z oddělení odpadového hospodářství v Liberci provedli ve spolupráci s Krajským úřadem, Městským úřadem Chrastava a Lesy ČR kontrolu v zařízení k využívání odpadů na povrchu terénu, které provozuje podnikatel Miroslav Veselý.

Ten chtěl dorovnat terén pozemku do původní úrovně, použil ale špatný materiál. „V rámci povolených terénních úprav mělo dojít k dorovnání terénu pouze odpady, které jsou schváleny provozním řádem,“ uvedla mluvčí ČIŽP Radka Nastoupilová. Na místě ale odborníci zjistili, že na místě jsou i nepovolené odpady.

„Jednalo se o zbytky cihel, tvárnice, PUR pěny, textilie, plasty, beton, eternit, odpadní dřevo, dřevní štěpky, větve, pařezy, pneumatika, znečištěné obaly a nařezané dřevěné sloupy napuštěné impregnačním prostředkem a jiné,“ sdělila Danuše Hráská, vedoucí oddělení odpadového hospodářství ČIŽP Liberec. Podnikatel se navíc dopustil dalšího prohřešku. V zařízení byly používány dvě cesty, ani jedna ale nebyla opatřena závorou.

Stejně tak geodetické měření prokázalo, že došlo k překročení kapacity zařízení. Někde dokonce až o dva metry. Z těchto důvodů mu byla udělena pokuta, proti které se sice odvolal, Ministerstvo životního prostředí ale dalo ČIŽP za pravdu a pokutu potvrdilo.

Foto cizp.cz

Štítky pokuta, ČIŽP, inspekce, odpad, Česká inspekce životního prostředí, Liberec, terén, Mníšek nad Hnilcom, Miroslav Veselý, Lesy České republiky, Radka Burketová, Chrastava, Ministerstvo životního prostředí České republiky

Za dorovnávání pozemku nepovoleným odpadem dostal podnikatel pokutu 250 tisíc  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.