Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tygři už musí v Lize mistrů vyhrát. Chystá se odveta za emotivní bitvu v Belfastu

Zatím dvě prohry mají na svém kontě liberečtí hokejisté v základní skupině Ligy mistrů. Jejich cílem přitom je postup ze skupiny, v tom případě ale musí zabrat. Příležitost k tomu mají už dnes večer na domácím ledě proti Belfast Giants. Severoirskému týmu budu chtít vrátit porážku.

Zápas v Belfastu totiž byl velmi emotivní, domácí hráli agresivně a Liberečtí se s tím nedokázali vyrovnat. „Některé hity byly až o zranění. Oni nemohou vyhrávat zápasy takovým tím klasickým hokejem. Musí si takto pomáhat důrazem a proti nám jim to vyšlo,“ říkal po utkání forvard Libor Hudáček.

Paradoxně dodatečný trest za faul ale dostal liberecký Bulíř, který nesměl nastoupit v dalším utkání Ligy mistrů. „Připadá nám, že podobných zákroků, jako ten, po kterém byl Michal Bulíř disciplinárně potrestán, bylo v tomto utkání několik. Především zákrok na samotného Michala byl daleko zákeřnější a nebezpečnější. Sám jsem byl překvapený, že se bez povšimnutí rozhodčích běžně v zápase vyskytovaly unfair prvky jako vysmívání soupeři nebo vyzývání soupeřovy střídačky k bitce. Úroveň CHL, bohužel, takovýmito zápasy trpí,“ zlobil se sportovní ředitel klubu Filip Pešán.


Dá se tak čekat, že i druhý zápas s Belfastem bude vyhecovaný. Belfast ale není jen týmem, který vítězí důrazem. Ve svém středu má hned několik zajímavých jmen, na která by si Liberec měl dát velký pozor. Jedním z nich je bezesporu Brian Ward, autor dvou branek z úvodního střetnutí.

Liberečtí jsou zatím v tabulce poslední bez bodu, ostatní tři týmy mají body čtyři. Je tak jasné, že domácí potřebují bodovat a ideálně za tři body.

Zápas začíná v 19:45.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Belfast, liga mistrů, hokej, bílí tygři, Liga mistrů UEFA, Belfast Giants, Michal Bulíř, Libor Hudáček, Canadian Hockey League, Bílí Tygři Liberec, Brian Ward, Filip Pešán

Tygři už musí v Lize mistrů vyhrát. Chystá se odveta za emotivní bitvu v Belfastu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.