Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

DGS odparka už vyčistila milion litrů vody, což je tolik, kolik spotřebuje čtyřčlenná domácnost za osm let

PR článek

Někteří spoluobčané liberecké DGS Druckguss Systeme s.r.o. možná postrádají časté návštěvy bodrých řidičů cisteren s odpadní vodou, kteří do firmy jezdívali i dvakrát denně. Kam se poděli? Může za to odparka.

Odparka neboli čistírna odpadních technologických vod je v provozu sice teprve pár týdnů, ale už teď vidíme, že se investice do ekologičtějšího zacházení s touto odpadní vodou opravdu vyplatila. K 27. srpnu prošlo čisticím procesem už 1 070 000 litrů vody, což zhruba odpovídá spotřebě čtyřčlenné domácnosti za osm let! Zatímco dříve se k externí likvidaci odvážela veškerá technologická odpadní voda, dnes je to díky odparce jen necelých 7 procent, tj. od doby spuštění 70 000 litrů. Milion litrů vody jsme nejen zachránili a použili znovu do systému, ale navíc jsme uspořili za nákup vody “nové“.

Mimochodem, věděli jste, že voda z vodovodu je sice čistá a pitná, nicméně pro naše výrobní účely jsme ji museli přesto ještě upravovat a čistit? Abychom získali milion litrů vody, museli jsme nakoupit 1,3 milionu. I s tímto je díky odparce konec.

Štítky dgs, Liberec, odparka, odpadní voda, DGS Druckguss Systeme

DGS odparka už vyčistila milion litrů vody, což je tolik, kolik spotřebuje čtyřčlenná domácnost za osm let  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.