Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Těžkej, ale krásnej aneb Jak si běžci oblíbili Mattoni Liberec Nature Run

PR článek

Vzhůru do lomu a kolem proslulé ZOO. Běžet Mattoni Liberec Nature Run není rutinní záležitost. Vyběhnout z libereckého náměstí do volné přírody se naopak stává srdeční záležitostí, kterou si chcete zopakovat ať je vám dvacet, padesát, nebo dokonce šestasedmdesát jako nejstaršímu účastníkovi letošního závodu. Ten odstartuje 5. října.

Na každém kilometru se totiž setkáváte s krásami přírody, panoramaty a místy, která si při běžném tréninku nebo klasickém silničním závodu prostě neprohlédnete a nejspíš by vás ani nenapadlo dívat se na ně z jiné perspektivy. A přitom ani nevnímáte, že běžíte přes kopce a zase dolů do posledního dechu. Tak fantastická je příroda severních Čech.

Někdo si jde zkrátka za výzvou. „Nádherný závod. Užila jsem si to od začátku do konce‍. 22km up and down.”


Někdo si jde užít nejdůležitější den v životě. „Díky všem, co se podíleli na přípravě a průběhu závodu. Byli jste skvělí. Byly to super narozeniny.”

Někdo jde běžet nadoraz. „V cíli jsem chtěl vyrvat vnitřnosti z těla. Ale stálo to za to! Žádný závod mě ještě tak nezničil! Nakonec z toho bylo 115. místo z 846 běžců. A výzva pro příští rok? Ani jednou se nezastavit.”

Nezastavit a přitom si ještě užívat pocity štěstí z tryskajícího gejzíru endorfínů. Tak se budete cítit, ať už poběžíte méně obtížnou 12kilometrovou trať, anebo se rozhodnete pokořit přírodu i sami sebe, proběhnout lomem, kolem monumentální Bedřichovské přehrady a seběhnete kolem nejkrásnější zoologické zahrady v republice do cíle v náročném 23kilometrovém závodu. 


A na trať vypustíme i malé „sviště” na dm Rodinný běh. Nechte je objevovat krásu pohybu a především běhu. Na 2,5 km trase mohou zjistit, že je to nejhezčí aktivita, na kterou mohou narazit. A vy rodiče? Přijďte se proběhnout o první říjnové sobotě od 10 hodin s nimi. „Všech šest našich špuntů si to užilo, včetně nás dospělých. Moc pěkná organizace i trasa,” říká jedna z maminek k minulému ročníku a další dodává: „Moc vám děkuji. Ta radost v očích dětí je nezapomenutelná.” A originální medaile houpající se jim po zdolání okruhu také. A jednou si třeba zavzpomínají na to, že se sportem začaly právě tady.

Další důvod už přece není potřeba.

Registrace jsou stále otevřené a vaše běžecké boty už určitě netrpělivě čekají na podzimní proběhnutí. Příroda volá!

Štítky nature run, Liberec, běh, závody, Mattoni, příroda, Severní Čechy

Těžkej, ale krásnej aneb Jak si běžci oblíbili Mattoni Liberec Nature Run  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.