Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Staniční liberecké nemocnice je v nejužším finále soutěže Nejsestřička Sympatie 2019

Skvělým úspěchem se může pochlubit Irena Šebková Šťovíčková, staniční sestra ambulancí klinické onkologie Krajské nemocnice Liberec, a.s. V nabité nominaci šesti stovek zdravotních sester a bratrů ze zdravotnických a sociálních zařízení z celé České republiky se dokázala v soutěži Nejsestřička Sympatie probojovat až do úzkého dvanáctičlenného finále.

Do soutěže ji nanominovaly vrchní sestry společně s Mgr. Marií Fryafovou, ředitelkou ošetřovatelské péče KNL. „Výběr kandidátky za naši nemocnici nebyl jednoduchý, máme tu velkou spoustu výborných sester, které by zcela jistě měly nemenší šanci na úspěch. Nakonec jsme se rozhodly pro Irenu Šebkovou Šťovíčkovou a postup do nejužšího finále ukázal, že to byla dobrá volba,“ říká Marie Fryaufová.

Ta také dodává, že nominovaná sestřička je oblíbená jak v kolektivu zaměstnanců onkologie, tak především u pacientů. Je prý usměvavá, vstřícná a pracovně velmi zdatná. Dokáže vytvořit optimální atmosféru jak na pracovišti, tak i mezi pacienty. I díky tomu je na jejím oddělení naprosto minimální fluktuace. A také v liberecké nemocnici pracuje velice dlouho. To ostatně potvrzují i slova Ireny Šebkové.

Podpořte libereckou sestřičku hlasováním

„Do liberecké nemocnice jsem nastoupila ihned po zdravotnické škole v roce 1985. S výjimkou mateřské dovolené a jednoho dalšího roku tu pracuji v podstatě nepřetržitě. Nejprve na kožním oddělení, kde jsem byla až ro roku 1995 a pak již na oddělení, kde jsem doposud, na ambulanci onkologie. Po absolvování onkologické specializace jsem se pak stala staniční sestrou,“ popisuje svoji dráhu v nemocnici.

Za ta dlouhá léta se její pracoviště proměnilo od základů, v roce 1995 zde pracovala jedna sestra, dnes jich tu je dvanáct. Podařilo se jí tak z nuly vybudovat  poměrně velké oddělení, na němž zavedla například také používání ochranných pomůcek a nových postupů při přípravě. I ona říká, že v liberecké nemocnici pracuje spousta dalších výborných sester, proto i týden zvažovala, zda má právě ona nominaci přijmout.

„Nakonec jsem se rozhodla hozenou rukavici zvednout. Řekla jsem si, že je to prima příležitost, jak zpropagovat naši nemocnici,“ dodává Irena Šebková Šťovíčková.

Soutěž Batist Nej sestřička Sympatie si dává za cíl vybrat nejlepší zdravotní sestru z pohledu odborného a lidského. Jak říkají organizátoři, tento projekt je prezentací náročné práce sestřiček, o které se často říká, že je posláním. Záměrem je vyzdvihnout jejich podstatnou úlohu ve zdravotnictví, profesionalitu a chování nejen k pacientům a vyjádřit jim touto akcí poděkování. Letos se koná již jedenáctý ročník a finále se uskuteční 5. října 2019 v Náchodě.

Tisková zpráva | Foto Nemocnice Liberec

Štítky staniční sestra, Liberec, nemocnice, anketa, Nejsestřička Sympatie 2019, finále, soutěž, Krajská nemocnice Liberec, Česko

Staniční liberecké nemocnice je v nejužším finále soutěže Nejsestřička Sympatie 2019  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.