Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Muž ze stříbrného BMW měl lákat školáky do auta na štěňata. Dítě si vše vymyslelo, říkají policisté

V nepravidelných intervalech se tahle informace šíří mezi rodiči libereckých škol i sociálních sítích. V menších obměnách je ten příběh vždy stejný – muž má lákat děti k sobě do auta. Dítě se pak svěří doma a celý případ šetří policie. Nakonec se ale ukáže, že dítě si vše vymyslelo. A přesně to se stalo i na začátku tohoto školního roku.

„Informace od učitelky ze školy na Jabloňovce. V Liberci jezdí stříbrné BMW a láká děti do auta na štěňata!!!!!! Poučte děti,“ zní část zprávy, která před pár dny začala kolovat po facebooku.

Případ začala prověřovat policie. „Oznámení, ale i jen podezření z možné protiprávní činnosti, která jsou nebo můžou být páchána na dětech, jsou vždy ze strany policistů vnímána velmi silně,“ řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Upozorněny byly jednotlivé školy, že se něco podobného může dít, policisté ale přišli na to, že dítě si vše vymyslelo. „I přesto Krajské ředitelství policie Libereckého kraje neponechává nic náhodě a policisté spolu s kriminalisty i nadále provádějí důsledná prověřování všech možných indicií, které by byť i jen naznačovaly možné spojitosti se zmiňovaným, nepotvrzeným, případem,“ dodal mluvčí.

Podle něj tak policisté i nadále kontrolují v rámci výkonu služby okolí školských zařízení.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky škola, policie, varování, BMW, Liberec, Facebook, Jabloňovce

Muž ze stříbrného BMW měl lákat školáky do auta na štěňata. Dítě si vše vymyslelo, říkají policisté  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.