Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chrastava plánovala vybudovat novou cestu na náves Andělské Hory, projekt ale ztroskotal

Město Chrastava chtělo vybudovat novou přístupovou cestou na náves v Andělské Hoře. Důvodem byl problematický železniční přejezd, který vzhledem ke sklonům trati dlouhodobě ohrožuje podvozky projíždějících automobilů. Jenže plán se nakonec neuskuteční.

Město plánovalo rozšířit cestu, kterou v současné době využívají pěší, a udělat z ní tak druhou komunikaci. „Dokonce již byly domluvené i výkupy dotčených pozemků, uvedl starosta Chrastavy Michael Canov. Nová komunikace by sice byla poměrně strmá, ale stále by se vešla do limitů.

Jenže když se na místě sešly všechny dotčené orgány, padla úplně nová podmínka. „Tato podmínka diktovala, že by se vozovka za přejezdem musela zhruba o metr snížit, jenže v takovou chvíli by již překračovala povolený sklon a my bychom se nevešli do norem,“ komentoval starosta.

Z toho důvodu muselo vedení Chrastavy od celého plánu upustit. Přesto by se ale měli místní řidiči zlepšení dočkat, akorát až za pár let. „Rozhodli jsme se využít výluky plánované na rok 2023, během které bude probíhat modernizace železniční trati, a v té době chceme upravit i okolí celého přejezdu,“ dodal Canov.

Foto Olomoucká drbna

Štítky Andělská Hora, Chrastava, přejezd, Michael Canov

Chrastava plánovala vybudovat novou cestu na náves Andělské Hory, projekt ale ztroskotal  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.