Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Modernizace liberecké nemocnice je zas o kousek blíž, projekt bude větší a dražší

Nový pavilon Krajské nemocnice v Liberci by měl nabídnout opět modernější přístup a vyšší úroveň lékařské péče. Oproti původnímu plánu bude ale projekt rozsáhlejší a dražší. Rada kraje již schválila model jeho financování.

„Věřím, že vedle vyšší úrovně lékařské péče se zlepší i podmínky pro zdravotníky,“ uvedl náměstek hejtmana Přemysl Sobotka. Celková cena na modernizaci KNL se pohybuje okolo 2 420 000 000 korun.

Pavilon urgentní medicíny nabídne pacientům moderní péči a bude sloužit špičkovým lékařským oborům. V budoucnu by si tak mohla velká část pacientů ulevit od cestování za specializovanou péčí do Prahy, Hradce Králové a dalších měst.

Ná financování by se měl podílet kraj, nemocnice a města Liberec a Turnov. Společnost Deloitte vypracovala celkem šest možností financování projektu. „Po mnoha jednáních jsme se se všemi investory dohodli, že po roce 2023 by nemusela města ani nemocnice platit původně domluvené roční částky. Peníze by měl hradit kraj z úvěru nebo rezerv,“ komentoval Sobotka.

Zatím ale ještě kraj zvažuje, že by se povinnost příplatků pro města a nemocnici prodloužila do konce roku 2024. 

Foto KNL

Štítky KNL, modernizace, Krajská nemocnice Liberec, projekt, Přemysl Sobotka, nemocnice, Deloitte, Praha, Hradec Králové, Liberec, Turnov

Modernizace liberecké nemocnice je zas o kousek blíž, projekt bude větší a dražší  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.