Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na opravy škol šlo letos přes 25 milionů, největší proměny se dočkala základka na náměstí Míru

Celá řada mateřských a základních škol se v uplynulých měsících dočkala většího či menšího vylepšení. Na modernizaci jak mateřských, tak základních škol dalo letos město již více než 25 milionů korun.

Celkem se liberecké školy dočkaly více než pěti děsítek oprav a vylepšení. „Ve 12 případech sejednalo o větší akce, které dočasně omezily provoz,“ uvedla mluvčí libereckého magistrátu Jana Kodymová.

Největších změn se ale během letošního roku dočkala základka na náměstí Míru. Výrazné modernizace se ale dočkaly i školy ZŠ. 5. května a ZŠ Broumovská, kde ještě práce pokračují. Většiny změn si všimnou kantoři a žáci, veřejnost ale patrně ne. Jinak tomu je ale u ZŠ Na Výběšku. „Právě je zde dokončována oprava fasády, střechy a odvlhčení objektu,“ komentoval náměstkem primátora Jiří Němeček.

Pro změnu v ZŠ Sokolovské došlo k modernizaci a rozšíření učeben, základka Vrchlického má nové sociální zařízení u tělocvičny a družiny a například MŠ Klubíčko se dočkala rekonstrukce kotelny. Město ale nezahálají a už připravuje další projekty. „Aktuálně připravujeme dokumentaci na modernizaci a nástavbu ZŠ Jabloňová,“ dodal Němeček.

Foto Budějcká Drbna

Štítky škola, modernizace, Liberec, rekonstrukce, oprava, Jiří Němeček

Na opravy škol šlo letos přes 25 milionů, největší proměny se dočkala základka na náměstí Míru  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.