Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Na Benešáku umírali lidé. Symbolická smrt měla upozornit na klimatické změny

Aktivisté z občanského hnuty Extinction Rebellion včera symbolicky zemřeli před libereckou radnicí. Jednalo se o první akci typu Die-In.

Nejprve aktivisté obešli celé náměstí za zvuku bubnů a následně nechali svá těla padnout k zemi. „Hnutí Extinction Rebellion chtělo tímto způsobem upozornit na hromadné vymírání v důsledku klimatické změny, kterého jsme v současné době svědky,“ komentoval za hnutí Hynek Hruška.

Podle Hrušky se tak mělo jednat o symbolickou popravu budoucnosti civilizace. „Během happeningu členové hnutí představili své požadavky, které mají přispět k řešení stávajících problémů,“ dodal Hruška. Liberec přitom nebyl zdaleka jediným místem, kde se něco takového usketečnilo. Do happeningu Die-In se podle organizátorů zapojilo přes 50 zemí.

Prostestní akce v rámci Mezinárodní rebelie budou i nadále pokračovat. Jednou z hlavních akcí v České republice by měla být Velká podzimní rebelie, která se uskuteční 12. října v Praze.

Foto Extinction Rebellion

Štítky smrt, klima, Extinction Rebellion, aktivisté, Extinction Rebelion, Česko, Liberec, Praha

FOTO: Na Benešáku umírali lidé. Symbolická smrt měla upozornit na klimatické změny  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.