Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zajímají vás mapy, nové technologie nebo 3D tiskárny? Nenechte si ujít akci Mapy kolem nás

Krajská knihovna v Liberci už pátým rokem hostí akce Mapy kolem nás. Pokud jste se sem ještě nedostali, nebo jste o akci nevěděli, máte poslední příležitost, zítra totiž končí.

Na akci můžete každoročně shlédnout řadu výstav, poslechnout si zajímavé přednášky a jednotlivá stanoviště nabídnou i pestrou přehlídku moderních technologií jako 3D tiskárna a skener nebo virtuální realita. „Jsem rád, že o tuto akci čím dál tím větším zájem a to rozhodně ne jen z řad odborníků ale i žáků středních a základních škol,“ uvedl radní Jiří Löffelman.

Na akci si můžete vyzkoušet zábavný automobilový trenažer anebo zjistit, jak se využívají mapy při tvorbě počítačových her. „Dále jsou připraveny expozice zaměřující se na fyzikální zákony ve vesmíru i znalosti z ptačího světa,“ uvedla mluvčí kraje Andrea Fulková.

Letos si navíc mohou návštěvníci prohlédnout i dvě speciální výstavy. Jedna k oslavám 100 let vojenské geografie a hydrometeorologie a druhá je tvořena satelitními snímky z projektu Copernicus. Na akci je vstup zdarma.

Foto pixabay.com

Štítky mapy kolem nás, mapy, knihovna, KVKL, Liberec, technologie

Zajímají vás mapy, nové technologie nebo 3D tiskárny? Nenechte si ujít akci Mapy kolem nás  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.