Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jak se změnil kraj po 15 letech v EU? To vám ukáže nová výstava v knihovně

Otisky EU v Libereckém kraji, to je název nové výstavy, kterou si můžete od zítřejšího dne prohlédnout v Krajské vědecké knihovně.

Kraj získal za tu dobu, co je v EU, v dotacích desítky miliard korun. „Jen od začátku tohoto operačního období v roce 2014 se úspěšně uskutečnilo přes 400 projektů,“ uvedla radní Radka Loučková Kotasová. Na výstavě si tak můžete prohlédnout všechny různé projekty, které se podařilo za pomocí EU dokončit.

Na panelech tak uvidíte například azylový Dům pro ženy a rodiny s dětmi v Ruprechticích, Horolezecké centrum v Turnově nebo Centrum terénních a ambulantních služeb v Jablonci. „Díky dotacím se daří také budovat Centra odborného vzdělávání a snižovat energetickou náročnost budov, ve kterých sídlí příspěvkové organizace Libereckého kraje,“ dodala radní.

Vernisáž proběhne zítra v 11 hodin v prvním patře Krajské vědecké knihovny. Na ní se můžete potkat i s autory některých projektů. V knihovně můžete expozici vidět až do konce října. V listopadu bude v obchodním centru Forum a poté se přesune na městský úřad v Semilech, kde bude až do 5.ledna. Do 23. ledna pak bude v základní škole v Kravařích, pak v českolipské ZUŠce a od 6. do 23. dubna si výstavu užijí návštěvníci KC Střelnice v Turnově.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, výstava, EU, knihovna, Evropská unie, projekt, Radka Loučková Kotasová, Turnov, Ruprechtice, Jablonec

Jak se změnil kraj po 15 letech v EU? To vám ukáže nová výstava v knihovně  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.