Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Milovník hor využíval služeb hotelů bez placení. Přišli na něj až ve čtvrtém

Trestě stíhaný bezdomovec vydávající se za turistu, využil služeb několika Harrachovských penzionů. Nyní mu hrozí dvouletý trest odnětí svobody a harrachovským zařízením dluží přes 9 tisíc.

Osmatřicetiletý turista z Pardubic se 24. dubna ubytoval v jednom z hotelů v Harrachově. Zde muž strávil čtyři noci, a když se 27. dubna neukázal u snídaně, vydala se za ním podívat recepční. „Na klepání nikdo nereagoval, tak dveře otevřela (recepční) a zjistila, že se v pokoji nenachází žádné jeho osobní věci,“ sdělila mluvčí Ivana Baláková. Recepční se přesto domnívala, že se údajný turista vrátí a svůj dluh uhradí.

Tento příběh však není ojedinělý. Naprosto stejnou zkušenost měli majitelé dalšího z hotelu a jednoho penzionu v té samé lokalitě. Muž se nezdráhal a využíval veškeré služby, které hotely nabízely.

Až ve čtvrtém hotelu neuspěl. Bystrý recepční nelenil a když muže zpozoroval, zkontroloval si jeho osobní údaje a podvodníka odhalil. Policisté místního oddělení si pro něj přišli až na pokoj. „Na jejich přímou otázku, zda má peníze na zaplacení ubytování, odpověděl, že ne. A nelhal. Jedná se totiž o bezdomovce bez jakýchkoliv příjmů, který má trvalé bydliště hlášené na pardubickém magistrátu.“ zkonstatovala Baláková.

Policisté také zjistili, že stejně tak se choval i na Nymbursku. O jeho vině a nevině rozhodne okresní soud. Nyní se muž nachází v policejní cele a hrozí mu dva roky za mřížemi.

Foto Michelle Michaels

Štítky Harrachov, hory, bezdomovec, policie, hotel, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milovník hor využíval služeb hotelů bez placení. Přišli na něj až ve čtvrtém  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.