Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Semilsku řádí nebezpečný travič. Pozor na své domácí mazlíčky

Semilské sídliště Na Olešce se v současnosti potýká se schválně nastraženými a otrávenými nástrahami, které už mají na svědomí některé životy domácích mazlíčků. Policie již zaznamenala pět případů.

V péči veterinářů teď končí domací mazlíčci ze Semilska, a to z důvodu otravy. Neznámý pachatel klade jedovaté pastičky v blízkosti starého sídliště. Psi a kočky mají po požití velké zdravotní komplikace. Trpí křečemi a bolestmi, které si žádají veterinární pomoc. Přesto byla i tato pomoc v některých případech krátká. 

Tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Libereckého kraje Ivana Baláková sdělila: „Mezi postižené psy patří například pětiletá fenka křížence rotvajlera s labradorem se kterou majitel kvůli jejím závažným zdravotním problémům vyhledal pomoc na veterinární klinice v Brandýse nad Labem. Zde po jejím vyšetření lékař konstatoval, že byla pravěpodobně otrávena. Fenka zatím žije za podpory silných léků.“

Menšího štěstí se dočkala devítiletá kříženka menšího vzrůstu. Ta prý po páteční procházce trpěla křečemi a upadala do kolapsových stavů. Fence nepomohl ani urgentní veterinární zásah. „Během jedné hodiny zemřela v obrovských bolestech, kvůli nějákému krétenovi, co rozhazuje po starém sídlišti otrávené maso,“ sděluje prostřednicvím sociálních sití majitelka. 

Naneštěstí se na stejné procházce otrávil i druhý pes této mladé ženy. Tříletá fenka křížence rotvailera s labradorem se dostala do krize jen o něco později a majitelka musela opět vyhledat odbornou pomoc. Fenka zřejmě díky svému nízkému věku přežila.

Pomoc pro svého čistokrevného zlatého retrívra musela vyhledat další z žen. Šestiletá fena po páteční procházce trpěla tak, že se nemohla ani postavit na nohy. Veterinární lékař zkonstatoval otravu neznámou látkou. Výsledky by měly být do konce týdne.  

Byl otráven i do té doby zdravý sedmiletý kocour, který chodil na procházky. Toho majitelka našla venku už mrtvého, nataženého v křeči s pěnou u tlamy.

Všichni majitelé podali na neznámého pachatele trestní oznámení. Po zadokumentování všech oznámení poputuje případ kriminalistům. 

Starostka Semil Lena Mlejnková apeluje na všechny vlastníky domácích mazlíčků, aby dbali zvášené opatrnosti a dodává: „Město zajistilo posekání trávy na cyklostezce.“

Foto Iva Ježková

Štítky Semily, travič, pes, policie, okres Semily, sídliště, Oleška, Liberecký kraj, Lena Mlejnková, Brandýs nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Semilsku řádí nebezpečný travič. Pozor na své domácí mazlíčky  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.