Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Další okradená seniorka. Tentokrát na Semilsku

Zdá se, že zloděje opravdu netrápí nedostatek fantazie a jak jde o peníze, jsou schopni podat obdivuhodné herecké výkony. Zatím neznámý pachatel oklamal důchodkyni od které dostal 24 tisíc korun.

Třiasedmdesátiletá majitelka rodinného domu v obci Horka u Staré Paky přišla otevřít neznámému muži, který se vydával za známého jejího syna. Tomu měl údajně vézt objednané zboží za 34 tisíc. Ty chtěl ale po seniorce.

Když si podvodník po určité době všiml, že důchodkyně znejistila, vzal do ruky telefon a začal předstírat, že jejímu synovi telefonuje. „Aniž by si tak oznamovatelka se synem promluvila po telefonu osobně, nechala se tímto hraným telefonátem přesvědčit k tomu, že mu peníze dá,“ sdělila mluvčí Krajského ředitelství policie Ivana Baláková. Seniorka však požadovanou hotovost neměla, načež se tedy zloděj spokojil se čtyřiadvaceti tisíci.

Žena posléze po muži sice požadovala doklad o převzetí hotovosti, avšak ten už na nic nečekal a bleskurychle zmizel. „Teprve potom pochopila, že mu naletěla a se vším se svěřila synovi, který nás o případu informoval,“ dodala mluvčí.

Policie důrazně apeluje na důchodce, aby v případě jakýchkoliv pochybností nezůstávali sami a raději osobně kontaktovali rodinu či bezplatnou tísňovou linku Police České republiky.    

Foto pixabay.com

Štítky Semilsko, důchodkyně, krádež, okres Semily, Horka u Staré Paky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další okradená seniorka. Tentokrát na Semilsku  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.