Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Acháty pod mikroskopem? Nejen to nabízí semilské muzeum

Až do konce prázdnin mají nejen děti možnost podívat se minerálům trochu víc na zoubek, a to prostřednictvím výstavy a naučných workshopů, které pořádá semilské muzeum.

Kouzlo zkamenělin a minerálů – nálezy z regionu, tak se jmenuje výstava, která je k vidění od 5. dubna do 31. srpna v Muzeu a Pojizerské galerii Semily.

Výstava, kde hrají prim kozákovské acháty, košťálovské pravěké ryby a novopacká zkamenělá dřeva, probíhá současně s kreativními workshopy. Ty jsou určeny jak pro děti, tak rodiče či dokonce školy. Děti se můžou těšit na kamenné skládačky, kreslení na břidlicovou tabuli, prohlížení minerálů pod mikroskopem nebo procházku světelnou jeskyní.

Hravé dílny nejen pro děti se konají každou sobotu a neděli od 13 do 16 hodin. Jinak je možné navštívit muzeum v červnu a září každý všední den od 9 do 16 hodin. O prázdninách pak bude otevírací doba prodloužena o hodinu, to znamená do 17 hodin.

Foto pixabay.com

Štítky Semily, muzeum, výstava, minerál, Muzeum a Pojizerská galerie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Acháty pod mikroskopem? Nejen to nabízí semilské muzeum  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.