Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: V noci hořel rodinný dům. Zasahovalo u něj pět jednotek hasičů

Požár rodinného domu v noci na čtvrtek probudil obyvatele Libštátu na Semilsku. Ze střechy stoupal hustý dým, navíc byl předpoklad, že uvnitř může někdo být. To se nakonec nepotvrdilo, požár ale způsobil škodu za 600 tisíc korun.

Požár byl na tísňovou linku nahlášen hodinu po půlnoci. „Byla reálná možnost, že uvnitř objektu, ze kterého stoupal hustý dým, se stále nacházejí lidé. Operační důstojník vyslal na místo pět jednotek hasičů s osmi cisternami a výškovou techniku,“ popsala mluvčí policie Pavlína Bílková.

První jednotka byla na místě už deset minut po ohlášení požáru, oheň se ale velmi rychle šířil a během chvíle šlehaly plameny střechou ven.

„Hasiči nasadili na likvidaci pět vodních proudů, hasili také z výškové techniky a bylo nutné ochlazovat i nedaleko stojící rodinné domy. Při zásahu používali dýchací přístroje,“ dodala mluvčí.

Podle ní se nakonec nepotvrdila informace, že uvnitř někdo zůstal. Požár zasáhl druhé nadzemní podlaží se střechou a poničil i vybavení přízemí. „Hasičům se podařilo zabránit šíření požáru do jedné hodiny od příjezdu první jednotky, k úplné likvidaci došlo ve 2:50 hodin. Požár zasáhl střechu a nosnou konstrukci zvýšeného patra,“ uzavřela mluvčí, podle níž byla škoda vyčíslena na 600 tisíc korun.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky Libštát, požár, hasiči, HZS LK, rodinný dům, střecha, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V noci hořel rodinný dům. Zasahovalo u něj pět jednotek hasičů  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.