Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Tatobitech volby do zastupitelstva nebudou, chyběli dva kandidáti

Již zítra vyrazí tisíce lidí v celé republice k volebním urnám. Rozhodnou tak nejen o kandidátech do senátu, ale i o vedení svých měst a obcí. Výjimkou jsou ale obec Tatobity v okresu Semily. Zde se komunální volby konat nebudou.

Důvodem je nedostatek kandidátů. Těch podle zákona O volbách do zastupitelev obcí a o změně některých zákonů musí být více než polovina počtu členů zastupitelstva. Těch je v Tatobitech 15, minimální nutný počet byl tak osm kandidátů.

Vzhledem k tomu, že jich bylo pouze šest, volby do zastupitelstva se neuskuteční. Necelých šest set obyvatel tak může v pátek a v sobotu podpořit hlasovacím lístkem pouze kandidáty do Senátu Parlamentu ČR.

K náhradním komunálním volbám dojde, ale zatím není známo kdy. Vyhlášeny by měly být ministerstvem vnitra do 30 dnů po vyhlášení výsledků voleb. Mezitím se o chod obce nebudou starat dosavadní členové zastupitelstva, ale správce pověřený ministestvem vnitra.

Obec Tatobity nejsou jediným místem, kde se v Česku volby konat nebudou. Celkem jich je sedmnáct.

Foto Lubomír Krongaiger

Štítky Tatobity, volby, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Senát Parlamentu ČR, Semily, Ministerstvo vnitra České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Tatobitech volby do zastupitelstva nebudou, chyběli dva kandidáti  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.