Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Školka v Turnově dostala ocenění za zdravé stravování

Mateřské škole v Turnově se podařilo získat bronzový certifikát v rámci projektu Skutečně zdravá škola. V této školce vaří pro děti s láskou a z čerstvých potravin.

Každý z nás si asi dokáže vzpomenout na školní nebo školkovou jídelnu. Někdo v jídlech možná našel zalíbení, ale většina z nás si pamatuje zejména univerzální hnědou omáčku, polévku mléčné barvy a mnoho nepoživatelných jídel. Tak tomu ale rozhodně není v mateřské škole v Turnově.

Zde se kuchařka Lucie Bučková snaží dětem denně připravit zdravé, vydatné a chutné jídlo, které se skládá z čertsvých a regionálních potravin. „Moc mě baví vařit pro děti. Využíváme i jednotlivé zdravější varianty surovin, například jablečný ocet nebo olivový olej,“ komentovala Lucie Bučková.

Díky přístupu kuchařky a vedení školky dostávají děti jen to nejlepší. „Skrze tento projekt jsme se začali více zaměřovat na kvalitu a původ potravin. Také více spolupracujeme s místními dodavateli,“ sdělila ředitelka školky Hana lamačová. Podle ní je důležité, aby si děti již v předškolním věku osvojily návyky zdravého stravování.

Za svou píli nyní obdržela Waldorfská mateřská škola bronzový certifikát. Podobného úspěchu v projektu Skutečně zdravá škola dosáhlo jen třiatřicet školek v republice. 

Foto pixabay.com

Štítky waldorfská škola, Turnov, stravování, jídlo, Skutečně zdravá škola, projekt, Waldorfská mateřská škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školka v Turnově dostala ocenění za zdravé stravování  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.