Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Sirotčinec se mění v novou radnici, Turnov tak bude mít radnice dvě

Proměna sirotčince v novou radnici se chýlí ke zdárnému konci, rekonstrukce by měla být dokončena do konce měsíce.

Dělníci v Turnově dokončují přestavbu bývalého sirotčince na radnici za více než 60 milionů korun. Práce zvenčí jsou prakticky hotové a dodělávají se interiéry, řekl novinářům starosta Tomáš Hocke.

Vše by mělo být dokončeno nejpozději do konce listopadu, úředníci by se do nové radnice měli nastěhovat v lednu příštího roku. „V prosinci nejsou volné stěhovací firmy a dokončují se navíc agendy na jednotlivých odborech,“ uvedl Hocke. Přestavba bývalého sirotčince ve Skálově ulici, kde byl v minulosti i středoškolský internát, začala loni v srpnu.

Jde o kompletní rekonstrukci, z původní budovy zůstalo jen obvodové zdivo, část krovů a vodorovné konstrukce. Venku zbývá dodělat už jen chodníky u budovy. „Poněvadž okolo ještě jezdí technika, tak si je nechceme rozjezdit,“ řekl starosta. Uvnitř budovy je dokončena většina prací v suterénu a dvou nejvyšších patrech, zbývá první a druhé patro.

„Jsou to spíše estetické záležitosti,“ dodal starosta. Podle něj se například dávají na stropy podhledy, usazují se dveře, lepí se PVC na podlahy, dělají se dlažby či obklady na schodišti. Po dokončení bude mít Turnov úředníky jen na dvou místech, ve staré a nové radnici. Nyní jsou úředníci ve čtyřech budovách.

Radnice si od sestěhování úředníků slibuje snížení nákladů na provoz i lepší řízení úřadu. Úředníci opustí dvě budovy ve Skálově ulici. Jednu z nich využije muzeum, druhou město nabízí státu. V nové radnici ve Skálově ulici bude městská policie, správní, sociální, školský, dopravní i živnostenský odbor, matrika a odbory krizového řízení a přestupků. Součástí nové radnice bude také zázemí pro služební auta a parkoviště pro návštěvníky úřadu.

Autoři | Foto Město Turnov

Štítky Turnov, radnice, sirotčinec, Tomáš Hocke, Skála

Sirotčinec se mění v novou radnici, Turnov tak bude mít radnice dvě  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.